Način dela

V naši ordinaciji imate s podpisom izjave o izbranem zdravniku in potrjeno kartico zdravstvenega zavarovanja možnosti koriščenja obveznega zdravstvenega zavarovanja otroka, zato so vse storitve te vrste brezplačne. V kolikor kartica zdravstvenega zavarovanja ni potrjena, plačate pregled sami po ceniku ZZZS. Dojenček lahko uporablja kartico zdravstvenega zavarovanja staršev le do starosti 60 dni, nato pa potrebuje lastno, ki jo prejmete preko posredovanja v službi starša zavarovanca ali na Zavodu za zdravstveno zavarovanje. V primarni pediatriji čakalnih dob ni.

Z otroki, katerim nisem izbran pediater, lahko opravite tudi pregled ali posvet za drugo mnenje. Storitev je samoplačniška, cena je 60 € za prvi pregled in 25 € za kontrolni pregled. Za naročanje časa pregleda ali posveta, prosim, pokličite v dopoldanskem času na 01 755 48 32.

Zaradi preprečevanja širjenja okužb, vašega udobja in našega prijetnejšega dela vas prosimo, da se za obisk pri nas naročite po telefonu. Ob telefonskem naročilu vam bomo lahko že svetovali, kaj lahko do pregleda sami ukrenete za otrokovo zdravje in vas opozorili, da v primeru kožnih izpuščajev pri otroku vstopite skozi vrata z napisom »Otroci z izpuščaji«. Prosim, da na preglede prihajate točno. Otroka lahko naročite tudi osebno, po navadni ali elektronski pošti, pri čemer pa sprotno svetovanje ni možno in zato tako naročanje manj priporočamo.

Vsako noč od 20.00 do 7.00 med tednom ter ob sobotah, nedeljah in praznikih 24 ur lahko v nujnem primeru obiščete tudi dežurnega zdravnika v ZD Vrhnika (telefon 112). S seboj morate imeti le potrjeno kartico zdravstvenega zavarovanja.

Naročilnico za tehnične pripomočke lahko pridete iskat le osebno s KZZ, ko pretečejo 3 meseci od prevzema pripomočka.

Za izdajo nove napotnice je potreben izvid prejšnjega pregleda, ki ga bomo shranili v otrokovi zdravstveni dokumentaciji. Koristno je, da fotokopijo izvida hranite tudi doma.

V kolikor potrebujete bolniški stalež za nego otroka, nam morate v treh delovnih dneh po odprtju staleža dostaviti KZZ starša in otroka, saj bolniškega staleža ne moremo odpreti za več kot tri dni nazaj. Bolniški list lahko dobite z vašo in otrokovo KZZ, ko je bolniški stalež že zaključen oz. zadnji dan v mesecu za prenesen bolniški stalež v naslednji mesec. Bolniški stalež za spremstvo otroka na preiskave vam lahko izda tudi vaš osebni zdravnik ob predložitvi dokazila o pregledu oz. izvida.